-
מעוניינים לכתוב בבלוג?
אנו מזמינים אתכם לכתוב פוסטים שעוסקים בתחומי איכות השלטון, שחיתות ומנהל תקין כדי שנפרסמם בבלוג. את הפוסטים ומאמרי הדעה יש לשלוח למייל: info@mqg.org.il
קישורים
-
רשומות אחרונות
הנקראות ביותר
תניית פטור (דיסקליימר)
לתשומת לבכם, התכנים שמופיעים בבלוג זה הינם הבעת דעה של הכותבים ואינם מתיימרים לקבוע עובדות. כמו כן, התכנים שנכתבים בידי גורמים שאינם עובדים בתנועה לאיכות השלטון מציגים את דעתם הפרטית ואינם מביעים בהכרח את עמדתה של התנועה. שאלות ניתן להפנות למייל: info@mqg.org.il
ארכיון
- יוני 2017
- מרץ 2017
- פברואר 2017
- ינואר 2017
- נובמבר 2016
- אוגוסט 2016
- יולי 2016
- מאי 2016
- מרץ 2016
- פברואר 2016
- ינואר 2016
- דצמבר 2015
- נובמבר 2015
- אוקטובר 2015
- ספטמבר 2015
- אוגוסט 2015
- יולי 2015
- יוני 2015
- מאי 2015
- אפריל 2015
- מרץ 2015
- פברואר 2015
- ינואר 2015
- דצמבר 2014
- אפריל 2014
- מרץ 2014
- פברואר 2014
- ינואר 2014
- דצמבר 2013
- נובמבר 2013
פייסבוק
מאחר ואני מאמין שלפני שאנו בוחרים לפי עמדה אנו חייבים לבחור לפי תכונות אופי של המנהיגים, ובמיוחד ראשי המפלגות – אז לפי אמונה זו, הבעיה הגדולה ביותר שלנו כבוחרים היא היכולת לזהות את תכונות האופי האמיתיות של המנהיגים. הפורמט שלכם באופן עקרוני יכול להיות דבר נהדר – מקום בו אתם מרכזים את כל העדויות בעד ובנגד היות כל אחד מהפוליטיקאים אכפתי או אנוכי. חותר למען ייצוג הציבור הרחב (על הרוב בו ומיעוטיו בכל תחום) או מבצע פעולות שעוצרות זאת.
הבעיה היא שכל מי שיסתכל על עמודים אלו ישאל את עצמו האם העדויות נאספו באובייקטיוויות או לא (ורובם לא יאמינו שנאספו באובייקטיוויות). וגם אם נאספו באובייקטיוויות, אולי חסרים דבר ששכחתם או לא ידעתם עליהם?
פורמט שמרכז עדויות כאלו חייב להיות כזה שמאפשר בחינה וביקורת של כל עדות כזו. אינני יודע באיזה אופן לעשות זאת – אך ברור לי שהוא חייב להיות כזה.
פורמט שמרכז עדויות כאלו חייב לתת לאנשים עליהם הוא מעיד לשלילה הזדמנות להגיב, אך גם לדעת לבקר ולהוכיח כאשר התגובה אינה עונה על הבעיה. למעשה פורמט כזה יכול להיות בסיס נהדר לעימותים. אפילו אין צורך שיהיה עימות בין המועמדים – אלא בין כל מועמד לעדויות העומדות כנגדו ובעדו. כדרך שלו להראות לנו הבוחרים מדוע הוא אכפתי, כיצד הוא מתייחס לעמדה הפוכה מהאופן בו התנהל ויודע להסביר יתרונות וחסרונות בדברים שעשה. ואם ייכשל בכך (ועל כך אמונים אלו המתעמתים איתו ומוודאים שהשאלות אכן נענות) – אזי אולי אינו ראוי להנהיג.
אהבתיאהבתי
מה עם המפלגות הערביות? איזה מן איכות שלטון זאת שמדירה אותם?
אהבתיLiked by 1 person
כחברת התנועה לאיכות השלטון , הופתעתי מאד מהנתונים הדלים שהובאו על כל דמות ששיתפתם ב"מבחן".
ולכן אשאל: האם איכות מנהיגותית של ראשי המפלגות, נמדדת רק על פי הרבב שדבק בהם (גדול כקטן), כדבר היחידי שמאפיין את "איכותו"???
מלבד משה כחלון, ציפי ליבני וזהבה גלאון שיש להם זכייה באות אביר איכות השלטון לשנת…וזוכים ב"מבחן" לאיזכור סימלי של הצעת חוק מסויימת שיזמו או הגישו ==== האם ניתן בכלל לצופה כאן בנתונים שהבאתם, לדעת על אישיותם? לדעת על פועלם (לטוב או לרע) ? לדעת על פעילותם הפרלמנטרית למען הציבור? לדעת על השקפת עולמם (לטוב או לרע) החברתית? המדינית?
וכן, מסכימה עם כל מילה של נצר שוחט ויגאל סמון שהגיבו לפניי.
הנתונים שהבאתם – ולא הבאתם- ב"מבחן" הזה, משקפים קמצוץ עובדות שמבייש את הנאמנות של התנועה למקסימום אמינות.
אהבתיאהבתי
העמוד הזה מתייחס לפעילויות נקודתיות של כל אחד מראשי המפלגות מצידה של התנועה לאיכות השלטון. ישנו עמוד נוסף הנוגע להצעות חוק ונושאים נוספים שקידמו חברי הכנסת ובינהם גם ראשי מפלגות. מוזמנים להתרשם: http://bit.ly/1D7QWgo
אהבתיאהבתי
הופתעתי לראות שאתם פוסלים כל אחד שהיה לו קלון והסתיים. אינני כלל מאוהדי דרעי להפך, גם צחי הנגבי, אך לפסול מועמדים כדרעי או הנגבי ואחרים משמעו לנטוש כל אפשרות להקים קואליציה לצד הפורש. דרישות מגוכחות כאלה מעידים שאתם משחקים במשחק של נדמה לי, ואת הפוליטיקה כפי שהיא אינכם כלל מבינים. שלא יובן מזה שאיני בעד ביעור השחיתות המערכתית ושחיתות הון שלטון. אך השחיתות המערכתית הגדולה ביותר היא של כנופיית בג"ץ שהשמידה כאן את הדמוקרטיה, לאחר מכן השחיתות של הון מול נערי האוצר השחיתות של הרשויות המקומיות, השחיתות של הבירוקרטיה, ורק לאחר מכן שחיתות פוליטיקאים הון.
אהבתיאהבתי